Recipe – Suikervrije en honing gezoete granola

img_1325

Nog een recept dat al heel lang op mijn do to list stond was granola. Granola is iets dat je als foodie en ‘fitgirl’ een keer geprobeerd en zeker een keer gebakken moet hebben. Op andere blogs las ik dat homemade granola zo lekker is dat je uit de pot blijft eten. Dus vol enthousiasme ging ik afgelopen weekend aan de slag. En het eindresultaat is zeer geslaagd!

Ik heb twee verschillende recepten geprobeerd. De eerste variant is met toegevoegde zoetstof (honing)  en de tweede zonder enige zoetstof of suiker. Mijn voorkeur gaat uit naar de gezoete granola, maar de ongezoete granola is ook zeker lekker. Voor suikervrije granola volg je exact het zelfde recept alleen voeg je dan geen honing toe.

Ingrediënten:

150 gr Mueslimix of andere mix van haver- of tarwevlokken
80 gr Noten (bijv. hazelnoten, amandelen of een notenmix)
4 el Honing
3 el Kokosolie
1 tl Kaneel

Verwarm de oven voor op ongeveer 160 graden. Weeg alle droge ingrediënten af en mix deze in een grote kom. Voeg nu de honing (niet voor de suikervrije versie!) en kokosolie toe. De kokosolie moet vloeibaar zijn. Ik heb deze au bain-marie gesmolten. Mix alle ingrediënten goed door elkaar en voeg als laatste de kaneel toe.

Verspreid de granola op een bakplaat met bakpapier er op. Bak de granola voor ongeveer 15 minuten, maar dit hangt echt af van welke oven je gebruikt. De granola is goed als het een goudbruine kleur heeft. Schep de mix af en toe om zodat de granola mooi gelijk te bakt. Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola goed afkoelen voordat je het in een pot of bak verplaats. In een luchtdichte pot kan je de granola ongeveer drie weken bewaren.

IMG_1321.JPG

En dan de hamvraag. Is granola echt zo lekker dat je uit de pot blijft eten? Ja zeker wel! Het ideale aan granola is dat je het aan kan passen aan wat jij lekker vindt. Voeg voor een tropisch ontbijtje wat kokos en gedroogde ananas toe of voor het type ‘vogelvoer’ een handje zaden.

Q: Wat is jou favoriete ontbijt?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s