Let’s talk about: Mijn nieuwe speeltje

IMG_20160717_151447685

Al een jaar of zes fotografeer ik met mijn Nikon Coolpix compact camera. Ik was helemaal in de wolken toen ik mijn eerste fotocamera kreeg voor mijn tiende verjaardag. Mijn camera heeft al aardig wat doorstaan, lees: meer dan eens laten vallen op stenen. Ik zie de kwaliteit achteruit gaan, en de technologische ontwikkelingen stijgen mijn cameraatje voorbij. Nu denk ik er al een langere tijd over na om een nieuwe stuk ‘speelgoed’ aan te schaffen. Afgelopen week was het dan echt zover. Ik mag mijzelf een trots bezitter van een spiegelreflex camera noemen! 

Na mijn research te hebben gedaan ben ik naar Cameraland gegaan en heb ik op hun aanrader de Canon EOS 40D gekocht. Om meer te kunnen experimenteren heb ik ook gelijk twee verschillende lenzen bij de camera gekocht. Een 50 mm lens voor close up shots en een 18-55 mm lens voor wijdere foto’s.

Een echte review kan ik nog niet geven. Daarvoor heb ik nog te weinig met de camera gewerkt, maar in deze vakantie ga ik zeker lekker aan te slag. Verwacht dus een hele lading foto’s als ik terug kom uit Italië.

canon vs. nikon 2Canon vs. nikon

Ik vond het wel een leuk idee om mijn oude camera met mijn nieuwe te vergelijken. Hierboven zie je (bijna) dezelfde foto gemaakt met beide camera’s. Links is de Canon spiegelreflex en recht is de Nikon compact camera. Het leukst vind ik om te experimenteren in de manual modus. Dan kan je zelf bepalen waar je de focus op legt, en met mijn ‘oude’ Nikon kon dit niet. Dit verschil zie je vooral goed in de bovenste foto.

Ik ben echt super blij met mijn nieuwe camera en ik kan niet wachten om allemaal gave content met jullie te delen! Heb jij dezelfde camera? Deel dan zeker jouw tips en tricks of handig trucjes met mij! Q: Welke camera gebruik jij het liefst?

Advertenties

3 gedachtes over “Let’s talk about: Mijn nieuwe speeltje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s