DIY: Klei cactus sieradenhouder

DSCN3189Dat cactussen trendy zijn is je waarschijnlijk niet ontgaan, want deze stekelige plantjes vind je tegenwoordig niet alleen maar in het tuincentrum. Vorig jaar waren het de ananassen, dit jaar is het de cactus. Eén ding dat nooit veranderd zijn de (belachelijk!) hoge prijzen voor alles dat trendy is. Dus waarom maken wij het niet gewoon zelf?

Wat heb je nodig:

– Luchthardende boetseerklei (action)
– Snijmat of bakpapier
– Fles of glas
– Kom (als vorm en mal)
– Scherp mesje

Rol de klei uit tot ongeveer een halve centimeter dikte op een snijmat of bakpapier. Het mooist is om dit te doen met een fles of ander cilindervormig voorwerp. Op deze manier komen er geen vingerafdrukken in de klei te staan. Als je een deegroller gebruikt kan je deze na afloop niet meer gebruiken om mee te bakken!

Steek een cirkel uit de klei met een kom. Bedenk dat je cirkel kleiner moet zijn dan de kom kom die je als mal gebruikt. Ik raad aan om een middelmatige en grote kom te gebruiken. Voor de cactus rol je een lange sliert uit die je in drie stukjes snijdt. Rol twee stukjes nog iets dunner uit. Dit worden de ‘armen’ van de cactus. Zet de cactus in elkaar met water. Het water zorgt er voor dat de ‘armen’ blijven plakken.

Leg de cirkel die je uit het klei heb gesneden in de grote kom, en plak de cactus vast met nog een beetje water. Nu is het een kwestie van wachten totdat de klei uitgehard is. Bij mij duurde dit ongeveer twee dagen. Maar dit hangt af van het merk klei dat je gebruikt en hoe dik je kom is.

Als je sieradenhouder hard is kan je deze voorzichtig uit de kom halen. Je kunt de houder ook mooi verven of een laklaag geven. Ik heb er voor gekozen om hem ‘au naturel’ te laten.

DSCN3176DSCN3180DSCN3186

Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze hele cactushype echt heel leuk vind. Vooral naar de zomer toe komen er steeds meer cactussen in de winkels. En hoe vind jij de cactushype?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s