Food: Paashaas koekjes

DSCN3017 (2)

Als je mijn blog al langer volgt dan weet je dit al. Er zijn twee dingen waar je mij midden in de nacht voor wakker mag maken. Een mooie reis of koekjes! Al weet ik zeker dat jij niet de persoon wilt zijn die mij wakker maakt ;). Voor de paasdagen die er al bijna aankomen ben ik aan de bak gegaan. Het eindresultaat? Deze héérlijk paashaas zandkoekjes met een chocolade ganache vulling!

Wat heb je nodig:

De koekjes:
– 1 ei
– 150 g boter
– 100 g suiker (basterd of kristal)
– 230 g bloem

De vulling:
– 150 ml slagroom
– 250 g witte chocolade

De garnering:
– 50 g witte of bruine chocolade
– Amandelschaafsel
– Roze en bruine sprinkels

1. Splits het ei. Voor dit recept gebruik je alleen het eidooier. Meng de boter, suiker en het eidooier tot de ingrediënten goed gemixt zijn. Voeg nu het bloem toe. Je kan het deeg met je handen kneden, of alle ingrediënten in een keukenmachine mengen. kneed totdat je een glad samenhangend deeg hebt.

2. Rol het deeg tot een bal en wikkel deze in huishoudfolie of aluminiumfolie. Laat het deeg voor ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

3. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bestuif je werkblad met bloem, zodat het deeg niet blijft plakken. Rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm dikte. Steek ovalen uit, of snij deze met een mes met de hand. Kneed het overgebleven deeg weer tot een bal en herhaal de bovenstaande stap totdat je deeg op is.

4. Bak de koekjes voor 10-15 minuten in het midden van de oven totdat deze goudbruin en gaar zijn. Aan het einde kan het heel hard gaan, dus houd de koekjes goed in de gaten. Laat de koekjes afkoelen, het liefste op een rooster.

5. Voor de ganache warm de room op in een pan en laat deze licht koken. Blijf de room constant roeren. Breek de witte chocolade in stukjes en leg deze in een kom. Haal de room van het vuur als deze een aantal minuten heeft gekookt en giet over de chocolade. Laat dit even staan en roer dan even goed door. Zet de room in de koelkast om op te laten stijven.

6. Als de koekjes zijn afgekoeld kan je deze in elkaar zetten door een dunne laag ganache tussen twee koekjes te spuiten. Laat de overige chocolade au bain-marie smelten. Dip de koekjes voor één derde in de chocolade en geef ze een gezichtje met de spikkels. Steek twee stukjes amandelschaafsel op de top als oren. Leg de koekjes op een stuk bakpapier en laat de chocolade uitharden.

Now you’re done! Hoe leuk zijn deze paashaaskoekjes, en ze zijn niet alleen erg schattig maar ook nog eens heerlijk. Ik ben een grote fan van de chocolade ganache. Je kunt de koekjes het beste bewaren in de koelkast. Eten binnen een week is aan te raden, maar bij ons thuis hielden de koekjes het niet zolang vol ;)!

DSCN3019 (2)DSCN3023 (2)

Advertenties

7 gedachtes over “Food: Paashaas koekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s