DIY: Paaskonijntjes van pompons

DSCN3007

Voor mijn gevoel was het gisteren nog dat het geklingel van champagneglazen de start van het nieuwe jaar aanduiden. Maar vandaag zet ik alweer mijn eerste paasartikel van dit jaar online. Ik ben wat rond gaan scrollen op pinterest, what else?!, en kwam deze super schattige diy tegen. Te lief om te weerstaan toch!

Wat heb je nodig:
– Wol in de kleuren van een konijn
– Lijmpistool of andere sterke lijm
– Vilt in de kleuren van je wol en roze
– Zwarte en roze kraaltjes
– Visdraad

1. Begin met het maken van je pompons, dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een pomponmaker, met een kartonnen cirkel of op je vingers. Voor dit project heb je één grote- en één iets kleinere pompon nodig. Dit worden het lichaam en hoofdje van je konijn.
2. Knoop of lijm de twee pompons aan elkaar. Lijm ook de zwarte kraaltje, die de ogen moeten voorstellen, en het roze kraaltje vast.
3. Knip de vorm van twee oortjes uit dezelfde kleur vilt als de wol. Knip ook iets kleinere ‘oortjes’ uit roze vilt. Dit moeten de binnenkant van de oortjes voorstellen. Lijm deze twee samen, en lijm ze ook vast op het hoofd van het konijn.
4. Nu moet je alleen nog de snorharen knippen. Ik gebruik visdraad, maar ander wit of doorzichtig draad werk ook perfect. ‘Rijg’ de snorharen door het roze kraaltje, en je konijn is klaar!

En zijn ze niet super schattig! Er zijn een paar dingen waar ik met ‘trail and error’ achter ben gekomen:
– Het beste kan je dik wol gebruiken voor het maken van de pompon. De pompon zijn hierdoor ‘dichter’ en blijven beter staan.
– Je hebt veel draad nodig voor een pompon! Vergis je hier niet in. Als je niet genoeg wol gebruikt, worden de pompon’s ook niet dicht genoeg. Je kunt beter meer gebruiken dan je denkt dat nodig is, dan een tweede pompon omdat de eerste niet goed is.
– Zwarte kralen met zwarte wol vallen niet echt op. Beter kan je bruine kraaltjes gebruiken, maar dit spreekt wel voor zich.

Wat vind jij van dit kleine projectje? Ik vind ze erg schattig geworden! Perfect voor de paasdagen, maar eigenlijk leuk voor de het hele jaar door. Deze konijntjes zijn leuk om te maken met kinderen. Wees dan wel voorzichtig met de lijm, vooral als je een lijmpistool gebruikt!

DSCN3001DSCN3005

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s