Reads: How to be parisain wherever you are

Ik hou van de uitstraling die Frankrijk heeft en dan speciaal Parijs. Een echte Parisienne is iemand om te bewonderen. Ze zien er allemaal heel elegant uit,  en hebben de echte “Je ne sais quoi” look die je alleen krijgt als je in Parijs woont. Een Parisienne rock de White tee blue jeans look als geen ander. En weten er piekfijn uit te zien zonder dat het direct opvalt. Genoeg redenen om maar eens te kijken hoe wij dit in ons landje ook voor elkaar kunnen krijgen!

How to be a Parisain is geschreven door de vier Franse vrouwen, Caroline de Mairget, Anne Berest, Sophie Mas en Audrey Diwan. Zij geven hun kijk op de Franse cultuur, style en houding en leggen uit wat het echt betekent om een Parisienne te zijn.

Het boek is opgedeeld in vijf hoofdstukken. Hoofdstuk één gaat over de basics die je moet kennen en een beetje voorgeschiedenis. Twee over de bad habits en het Parijse snobisme. In hoofdstuk drie maak je kennis met de kleding en make up stijl van een Française. Hoofdstuk vier verteld je alles over de liefde in la ville d’amour. En in hoofdstuk vijf leer je alle tips waardoor je je très Parisienne gaat voelen.

Ik vind het boek mooi vormgegeven, kwaliteit foto’s en tekeningen. Het boek is vrolijk, luchtig en vlot geschreven, en ik heb ook zeker gelachen om sommige Franse clichés. Elk hoofdstuk heeft veel verschillende onderwerpen en zo verveel je je nooit. Het enige nadeel is dat de vlekkeloos witte kaft aan het einde niet meer zo vlekkeloos was.

Maar verandert dit boek je nu echt in een Parisienne. Nee ik denk het niet. Wat een Parisienne echt een Parisienne maakt is dat ze overal schijt aan heeft. Ketting roken, elke avond op stap, snobisme staat hoog in het vaandel en je maakt je eigen regels. Misschien is het verstandiger om alleen hun gevoel voor style en heerlijk eten over te nemen!

Au revoir!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s