Food: zandkoekjes

Als ik één zoetigheid moest kiezen waar ik niet zonder kan, dan zijn het koekjes. Met vulling ,glazuur of een basic zandkoekje. Mij maak je blij met koekjes. Daarom deel ik vandaag mijn ultieme recept voor zandkoekjes en royal icing. Zodat je je koekjes een leuk uiterlijk kan geven.
Ingrediënten:

De zandkoekjes: (ong. 30 koekjes)
200 gram boter
250 gram bloem
5 gram bakpoeder
2 grote eidooiers

Royal icing:
350 gram poedersuiker
2 eiwitten
kleurstof

De koekjes:
Verwarm de over voor op 170  Celsius. Zeef het bloem boven een kom, en voeg daarna de bakpoeder en suiker toe. Roer dit even goed door elkaar. Splits de eieren en gebruik alleen de eidooier voor de koekjes. Gooi het eiwit niet weg, dit heb je nodig voor de royal icing! Mix de boter en de eidooiers door het bloemmengsel. Ik kneed dit altijd met de hand, maar je kan ook een handmixer gebruiken.

Als je deeg goed gemixt is kneed je het tot een bal. Wikkel de bal in folie en leg deze voor een uur of overnacht in de koelkast.

Bestuif de ondergrond met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 1/2 cm dik. Steek de koekjes uit, en herhaal dit tot al het deeg op is. Bak de koekjes 15-20 minuten goudbruin in de oven.

De icing:

Klop het eiwit op en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe tot deze op is. De icing is goed als je de mengkom op z’n kop kan houden zonder dat de icing er uitvalt. De icing moet een lijm achtige dikte hebben. Voeg nu de kleurstof toe. Als je icing te dik is, voeg dan lepel voor lepel water toe, totdat de icing de goede dikte heeft.

De uitleg voor deze super leuke minion koekjes kan je hier vinden. Samen met nog andere leuke koekjes ideeën!

Q: Wat is jouw favoriete koekje?
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s