Back2school How to: Maak dit jouw schooljaar!

 

 

 

 

 

 

 
Voor alle scholier in het noorden is school weer begonnen, en zo ook voor mij. Voor sommige zal dit het eerste middelbare schooljaar zijn, andere zitten nu misschien in hun examenjaar. Vandaag deel ik mijn tips en tricks om dit jaar je beste jaar te maken. Want al die opdrachten op de computer zijn allemaal wel aardig en leuk, maar geef toe Youtube is toch echt veel leuker!
Gebruik Cold Turkey
Cold turkey lost meteen je ”Youtube is veel interessanter als school” probleem op. Met deze applicatie kan je verschillende websites blokken voor een periode die je zelf bepaald. En als je dan op deze websites wilt, zegt het programma dat ze niet bereikbaar zijn. Of je krijgt een motiverende quote, om je verder aan het werk te zetten.

Plan je huiswerk en toetsen
Ik weet niet hoe vaak ik dit al genoemd heb op mijn blog, maar ga plannen! Het helpt niet alleen om je hoofd leeg te houden, want die zit al vol met lesstof, maar je vergeet ook minder snel dingen. Het is misschien niet cool, maar blijven zitten is ook niet cool toch?! Er zijn ook genoeg applicaties te vinden om planningen mee te maken. Zo heb je deze altijd bij de hand, en het is ook makkelijker bij te werken.

Stel vragen
Die docenten staan niet voor niets daar voorin de klas! Als je iets niet snapt of niet zeker weet vraag het. Wees niet bang dat het een rare of domme vraag is. Je kan iets beter zeker weten, dan twijfelen en het fout doen op je toets. En als je geen zin hebt om je vraag aan de docent te stellen zijn je klasgenoten er altijd nog voor je. En oh ja het internet natuurlijk ook ;)!

Maak aantekeningen
Het is bewezen dat je hersenen leerstof beter opslaan door het op te schrijven. Neem die aantekeningen nou maar over, want de docent zet ze niet zonder reden op het bord. Als de aantekening erg lang is kan je altijd vragen of je er een foto van mag maken. Je weet zo zeker dat je de stof die op de toets komt goed kent, en je leert op deze manier ook al onbewust een beetje!

Q: Wat is jouw tip om het schooljaar makkelijker en leuker te maken?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s