Back2school Let’s talk about: Veranderingen / naar de middelbare school


Veranderingen, je kunt er niet aan ontkomen. Elke dag maak je keuzes die veranderingen met zich meebrengen. Kleine keuzes, zoals de suiker in je thee weglaten, kunnen al een gevolg hebben. Het zijn vaak de grote keuzes die eng zijn, omdat deze gevolgen op lang termijn kunnen hebben. Bijvoorbeeld het kiezen van je middelbare school of vakkenpakket. Ik deel in dit artikel mijn tips.Geef jezelf tijd
Maar misschien nog wel belangrijker, geef de andere ook de tijd. Je nieuwe klasgenoten vinden het waarschijnlijk net zo spannend als jij. Geef jezelf tijd om aan de nieuwe situatie te wennen. Over een maand kan alles er ander uitzien. En laat je vooral niet intimideren door de persoon waar alles zo soepel lijkt te gaan. How knows wat deze persoon al heeft meegemaakt?

Ga niet uit van je eerste indruk
Jij bent net zo nieuw voor je klasgenoten als zij voor jou zijn. Soms heeft iemand gewoon zijn dag niet, of hij/zij vindt het niet makkelijk om andere vrienden te maken. Ga niet uit van je eerste indruk, en geef je klasgenoten een tweede kans. Misschien zie je na een paar weken dat dat meisje veel meer met jou gemeen heeft dan je dacht.

Have Fun!
Zelf heb ik ook in de brugklas gezeten. En ik weet maar al te goed hoe het is om in een nieuwe klas terecht te komen (Lees vier jaar op een rij in een andere klas terecht komen…), maar geniet er ook van. Nieuwe mensen betekent bijvoorbeeld ook nieuwe kansen. Misschien ontmoet je op de middelbare school wel je best vriendin of een vriendje ;). Met de brugklas begint er een nieuwe periode in je leven, maak er dus zelf het beste van!

Q: Vind/vond je het spannend om naar de middelbare school te gaan?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s