Food: Bananen bosbessen cake

DSCN2500
De afgelopen maanden heb je al veel verschillende recepten kunnen lezen, en vandaag ga ik vrolijk door met mijn kookkunsten. Nou kookkunsten…? Daarom dit makkelijke en snelle recept. Ik waarschuw je alvast, deze cake is verslaafden lekker!

Ingediënten:

– 150 gr (room)boter
– 220 gr kristalsuiker
– 2 eieren
– 140 gr Griekse yoghurt
– 1 el citroenschil
– 225 gr zelfrijzend bakmeel
– 125 gr bosbessen
– 3 middelgrote bananen

Recept:

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Doe de boter, de suiker, de bananen, eieren en de Griekse yoghurt in een kom en mix dit goed door elkaar. Rasp de citroenschil fijn en mix deze door het mengsel. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit het tot een glad geheel.
Pak een stuk bakpapier en knip deze in de juiste maat. Leg het stuk bakpapier in een cakevorm en schep het beslag in de vorm. Roer nu voorzichtig de bosbessen door het beslag. Je kunt nog wat apart leggen ter decoratie.
Bak de cake in het midden van de oven in 60-70 minuten gaar. Of de cake gaar is kun je controleren door met een satéprikker in je cake te prikken. Als deze er schoon (zonder beslag) uitkomt is je cake goed gaar.  Laat de cake afkoelen op een rooster en dan kun je aanvallen!
Q: Wat is jouw favoriete cakerecept? 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s