Pasen: paashaaskoekjes

Koekjes en melk horen in Amerika echt bij kerst. Maar laten wij hier lekker tegendraads doen en er een paas ding van maken. Want zeg nou eerlijk, hoe schattig is deze paashaas?!

Ingrediënten:

– 150 g roomboter
– 100 g basterdsuiker
– 1 ei
– 200 g bloem
Glazuur
– poedersuiker
– water
– rode kleurstof

Recept:

1) Doe de boter en suiker in een kom en kneed dit goed. Voeg ook het ei en de bloem toe, en kneed dit tot je één dikke deegbal heb. Wikkel de bal in vershoudfolie en leg het voor een paar uur in de koelkast, zodat deze op kan stijven.
2) Verwarm de oven voor op 170°. Rol je deegbal uit, tussen twee stukken bakpapier bestrooid met bloem. Steek of snij nu je konijnen oren uit. Snij aan de onderkant een inkeping, zodat je oren op een glas kunnen staan. 
3) Bak de koekjes voor 15 minuten in de oven.
4) Maak ondertussen het glazuur. Meng de poedersuiker met water. Giet er steeds een beetje water bij tot het de juiste structuur heeft. Verdeel je glazuur over twee bakjes en druppel er bij één bakje rode kleurstof bij.
5) Als je koekjes gaar en afgekoeld zijn kun je ze glazuren. Leg je koekjes even in de koelkast zodat het glazuur goed kan uitharden.
Giet in een glas melk en zet je oortje er op, en je hebt je eigen paashaas! Mijn paashaas lijkt een beetje op een muis, en ik raad je aan om de oren langer te maken. Maar de oren zijn nog steeds erg lekker.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s