Food: Havermout koekjes

Havermout wordt steeds meer gezien als een trendy voedingsmiddel. Waar je eerst gewone havermoutpap at, maken sommige nu hele kunstwerken van hun ontbijt. Om de eer van de havermout hoog te houden, deel ik vandaag dit super simpele en gezonde recept. Havermout koekjes, en het wordt alleen maar beter want je kunt ze helemaal naar jouw smaak maken.

Ingrediënten: (ong. 15 koekjes)
– 2 bananen
– 100 gr havermout
– Fijne gehakte nootjes (optioneel)
– Kaneel (optioneel)
– Rozijnen of iets anders dat jij lekker vindt

1) Verwarm de oven voor op 180 C.
2) Prak je twee bananen goed fijn of gooi ze in een blender op een zachte stand. Hak de noten fijn en meng deze samen met het havermout en de andere ingrediënten.
3) Verdeel je papje over een bakplaat in ongeveer vijftien gelijke koekjes, en bak ze in het midden van de oven voor 20 minuten.
4) Laat de koekjes nog even afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt, anders breken ze snel.

Het mooie van deze koekjes is dat je ze naar je eigen smaak kunt mengen. Als je een echte kokos fan bent, kan je kokos toevoegen. Ook vind ik stukjes chocolade een lekkere toevoeging.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s