Food: Worteltjes taart

Wat heb je nodig:
Beslag:
– 300 g geraspte wortel
– 250 g lichtbruine suiker
– 140 ml zonnebloemolie
– 200 g bloem
– 2 eieren
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– 1 sinaasappel voor de rasp
 
Roomkaas glazuur:
– 200 g roomkaas
– 1 sinaasappel voor de sap
– 50 g poedersuiker
– Vanille extract of stokje
Verwarm de oven voor op 150 graden. Mix de sinaasappel rasp, kaneel, zonnebloemolie, suiker en eieren door elkaar. Voeg daarna bloem en de bakpoeder toe. Als laatste roer je de wortel door het beslag. Giet het beslag in een taartvorm en zet deze voor ongeveer 50 minuten in de oven. 
Voor het glazuur pers je een sinaasappel uit. Spatel dit door de roomkaas en voeg daarna de poedersuiker toe. Zet dit in de koelkast. Als de taart goed afgekoeld is kan je het glazuur over de taart verdelen. En dan is het klaar!
Dit is een basic recept, je kan er nog pistache noten of gedroogde abrikozen aan toevoegen. Net wat jezelf lekker vind.
Q: Wat is jou favoriete herfst snack?
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s