Winterlicious: DIY kerstdecoratie

Nu Sinterklaas officieel voorbij is, kunnen we gaan aftellen tot kerst. En om nou elke dag weer de kalender er bij te pakken en de dagen te gaan tellen is ook niet echt handig. Daarom deze super leuke DIY aftelkalender.

Voordat je ook maar een ding aanraakt wat met deze DIY te maken heeft, zet je eerste kerst muziek aan en pak je een kop chocolade melk. Dit brengt je helemaal in de stemming en het is gewoon erg gezellig.

Wat heb je nodig:
– 2 Kubusvormige blokjes (van hout of karton)
– Langwerpige blok (hout of karton)
– Groene verf
– zwarte verf
– kerstpapier

Wat moet je doen:
Eerste verf je al je blokken groen. Je kan ze helemaal groen verven maar alleen de randen is ook goed. Het handigste is dit om ´s avonds of ´s ochtends te doen zodat je de verf goed kan laten drogen. Als je de verf laat drogen kan je de kaartjes met cijfers gaan maken. Knip uit het kerstpapier vierkantje iets kleiner dan je blokje, teken op 6 van je kaartjes de cijfers 0 t/m 5 en op 6 andere kaartjes 0 t/m 2 en 6 t/m 8.
Als je vierkante blokken droog zijn plak je de kaartjes met cijfers op de goede blokken, het maakt niet uit in welke volgorde. Nu plak je ook op het rechthoekige blok kerst papier en schrijf je op de zijkant een tekst die je leuk vindt. Ik heb gekozen voor iets heel simpels Days ‘til Christmas..
En dan ben je klaar!

Ik hoop dat jullie deze DIY leuk vinden, en als je het zelf ga uitproberen zet dan even een foto op twitter of Instagram.
Q: gaan jullie deze DIY ook maken?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s